Beze všeho jde o přenosný počítač.
Můžete hrát hry, koukat na filmy, poslouchat hudbu (využít mobil jako mp3 přehrávač, či připojit přes 3,5 mm jack repro soustavu a využít jako stolní hudební přehrávač), brouzdat na internetu, koukat na videa online, stahovat co se vám zlíbí (i přes torrenty a p2p sítě), můžete mobil spolu s USB kabelem využít jako flash disk, po zakoupení držáku do auta a auto-nabíječky (cena dohromady cca 300,- KČ) využijete mobil jako plnohodnotnou GPS (když říkám plnohodnotnou, myslím to tak - GPS čip je přesný a mobil má rychlejší procesor než jakákoliv klasická GPS navigace! K tomu famózní fotoaparát.
Od doby co tento mobilní počítač (ne, nejde o překlep!) mám, tak už nemusím každou chvíli kontrolovat jestli nemám nové emaily, nové zprávy nebo jiné novinky na faceboku, nové zprávy na icq, jestli nejsou na tom či onom webu nějaké novinky a podobně. Vše se mi přehledně zobrazuje v mobilu.
Na android marketu si stáhnete všechny aplikace co si umíte představit a svůj mobil si za pár dní nastavíte přesně k obrazu svému.
Jen jedna věc, android je dělán pro synchronizaci s internetem, takže k telefonu je zapotřebí si dokoupit ještě nějaký wifi router (cca 350,- KČ), takže doma budete online pořád a bez problému a pak když budete mimo dosah wifi, tak je vhodné mít nějaký datový tarif (Vodafone aktuálně /21.3.2011/ nabízí za 85,- KČ měsíčně 150 MB přenosu dat - pro všechny studenty do 26ti let, ale není to problém napsat na někoho jiného).
GPS navigace je úžasná jak pro navigování v automobilu, na kole, či pěšky. Google maps je zdarma a je dostačující na všechny druhy navigace, avšak na auto-navigaci bych doporučil Sigic Aura, Sigic Maps, nebo nějakou jinou - je to plnohodnotná náhrada klasické GPS do auta, někdy i klasické GPS převyšují! Ano, jsou sice placené, ale co si budeme povídat, v dnešní době lze na internetu obstarat téměř vše.
Ve zkratce - dokonalý mobilní telefon, strašně rychlý a všestranný. Baterie taky vydrží dlouho, ale nemůžete zase čekat nějaký zázrak (třeba týden nebo tak), uvědomte si, že před pár lety byl 1Ghz procesor standart v počítači - a fungoval snad počítač na baterku?
Takže - už nehledejte, našli jste. Pokud váháte (jako jsem váhal já) nad jiným telefonem - třeba nad nějakým s výsuvnou klávesnicí, kašlete na to, výsuvná klávesnice z boku je na houby, musíte stejně psát oběma rukama, displej je obrovský a psaní sms je extrémně rychlé, klávesnice opravdu není potřeba, těch pár tlačítek na telefonu je 100% dostačující.
Jinak objednával jsem zboží z lsmobil.eu, telefon dorazil v rychle, v pořádku a za nejlepší cenu (poštovné bylo zdarma!). Takže tento obchod taktéž doporučuji.